Terug Projecten


Jongerencentrum Doesburg

Opdrachtgever
Gemeente Doesburg
Omvang
496 m2 bvo
Architect
Frans Brakkee
Opgeleverd
maart 2007

Jarenlang is het jongerenwerk in Doesburg gehuisvest geweest in een semi-permanent gebouw met de toepasselijke naam "De Keet". Enigszins afgelegen op een verlaten voormalig bedrijfsterrein ten zuiden van de oude stad werden enige malen per week inloopactiviteiten georganiseerd.
Begin van deze eeuw besloot de gemeente tot herontwikkeling van dit gebied ten behoeve van een nieuw kantoor voor de woningbouwvereniging, een nieuw onderkomen voor welzijnswerk, een medisch centrum n de nieuwbouw van het jongerencentrum.
Nieuwe Ruimte werd benaderd voor de ontwikkeling van een programma van eisen en het maken van een ontwerp. Tezamen met de sportvoorzieningen vr en naast het gebouw beschikt het nieuwe centrum over een ontmoetingsruimte met bar, die door middel van een mobiele panelenwand te betrekken is bij een zaal met een vast podium. Op de begane grond is daarnaast een popoefenruimte gerealiseerd, die ook dienst doet als backstage-ruimte voor optredens. Op de verdieping bevinden zich de regieruimte, een cursusruimte en het kantoor van de jongerenwerkers.