Terug Projecten


Kindercentrum Rotterdam

Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam
Omvang
1290 m2 bvo
Architect
Frans Brakkee
Opgeleverd
maart 2005

Het groene karakter van de met hoge bomen omzoomde natuur-
speeltuin heeft de opdrachtgever geinspireerd om het thema duurzaam bouwen bij de ontwikkeling van de bouwplannen een hoofdrol te geven. Deze doelstelling is al bij de hoofdopzet van het ontwerp meegenomen. Het programma van eisen van bijna 1300 m2 bruto vloeroppervlak is zodanig ingepast in de groene omgeving, dat zo min mogelijk van het bestaande groen verloren gaat en het karakter van de open plek in het bos behouden blijft. De centrale binnenspeelruimte is hierbij vanaf het hart van het gebouw langs de buitenspeelruimte geprojecteerd, zodat de relatie tussen gebouw en buitenruimte zowel visueel als gebruikstechnisch optimaal is.
Aan deze centrale speelhal liggen diverse ruimten voor zowel dagopvang als buitenschoolse opvang. In een bescheiden dakopbouw zijn de personeels-
ruimten en een atelier gesitueerd aan een beschut dakterras. Toepassing van duurzame materialen in combinatie met hoge isolatiewaarden, een vegetatiedak en een lage temperatuurverwarming zorgen zowel in koude als warme tijden voor een optimaal binnenklimaat.