Terug Projecten


MFC Melderslo

Opdrachtgever
Stichting Melderslo onder de Pannen
Omvang
1710 m2 bvo
Architect
Frans Brakkee
Opgeleverd
December 2008

De nieuwbouw van een multifunctioneel centrum aan de rand van het dorp Melderslo in de Gemeente Horst aan de Maas beschikt over ruimten voor ontmoeting, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, jeugdwerk, cultuur, sport en dagopvang voor ouderen.
Het omvangrijke ruimteprogramma is zodanig vormgegeven dat schaal, materiaal en kleurgebruik van het gebouw aansluiten bij de kleinschalige omgeving en sfeer van het dorp.
Een bijzonder dak accentueert het hart van het gebouw: Een cultuur- en sportzaal, die door een 5 meter hoge, mobiele en akoestisch isolerende panelenwand tot één grote ruimte kan worden getransformeerd.
De plattegrond is overzichtelijk en biedt vele mogelijkheden voor multifunctioneel gebruik. Het interieur van de diverse ruimten is in nauw overleg met de diverse gebruikersgroepen uitgewerkt en varieert van sober en utilitair tot warm en kleurrijk. Door de transparante entreegevel is het gebouw uitnodigend op het dorpscentrum georiënteerd en in afwachting van een nadere stedenbouwkundige invulling, waardoor het over enkele jaren logisch in de structuur van het dorp zal passen.